Otokar представила п’ять транспортних засобів на виставці Busworld Turkey

Otokar – лідер турецького ринку автобусів протягом 11 років, представила п’ять автобусів на виставці Busworld Turkey 2020. Будучи першовідкривачем в галузі електричних автобусів та  автобусів на альтернативному пальному в Туреччині, Otokar також представила свій новий 12-метровий електричний автобус.

Otokar – компанія Групи Koç, рекламувала свої транспортні засоби, розроблені для громадських та туристичних перевезень відвідувачів і користувачів під час виставки Busworld Turkey 2020. Компанія, 40 000 автобусів якої забезпечують мільйони пасажирів комфортними та безпечними поїздками у 50 країнах, у тому числі Туреччині, а також Іспанії, Німеччині, Франції та Бельгії, та багато інших, представила п’ять автобусів зі своєї лінійки протягом трьох днів виставки.

“В 11 РАЗ МИ ВКОТРЕ ПІДТВЕРДИЛИ СВОЄ ЛІДЕРСТВО”
H. Basri Akgül, Помічник Генерального Директора Otokar, розповів про місце компанії в Туреччині та на міжнародних ринках, на прес-конференції в Istanbul Expo Center. Akgül відзначив, що транспортні засоби, розроблені та виготовлені завдяки 57-річному досвіду, для громадських, туристичних та особистих перевезень, використовуються у 50 країнах, “Завдяки нашим технічним можливостям, широкому асортименту та індивідуальним рішенням відповідно до потреб замовників, ми змогли утримати свою позицію у 2019 році як найбільш популярний бренд автобусів у Туреччині. Ми продовжуємо орієнтуватися на довгострокові цілі, та не  піддалися впливу короткострокової нестабільної ситуації, незважаючи на невизначеності у світі та напруження на внутрішньому ринку. Ми визначили нашу стратегію з акцентом на збільшення експорту та завоювання статусу світового бренду. Ми продовжуємо робити сміливі кроки, у той же час підтримуючи стабільний ріст. Прибутки Otokar за 2019 рік досягнули 2.4 мільярдів турецьких лір, що складає 45 відсотків росту. Наш об’єм експорту виріс на 78 відсотків до $340 мільйони, і частка експорту у загальних прибутках склала 80 відсотків.”

Akgül додав, що 7-10м малі і середні автобуси, а також 12-18м міські автобуси – сегменти, в яких Otokar зменшив свою частку на більше, ніж 50 відсотків на внутрішньому ринку, “Незважаючи на такий рівень скорочення на турецькому ринку, ми все ж завершили рік лідером відповідних сегментів в цілому. Один із трьох автобусів, що продається в Туреччині, – марки Otokar. Завдяки такому успіху, ми підтвердили своє лідерство на ринку в 11 раз.”

“ОДИН ІЗ ТРЬОХ АВТОБУСІВ, ЩО ПРОДАЄТЬСЯ В ТУРЕЧЧИНІ, – МАРКИ OTOKAR”
Що стосується подій 2019 року, Akgül зазначив “У 2019 році ми розробили автобус Sultan Comfort – відомий як Navigo T на зовнішньому ринку – універсальний автобус, що поєднує три функціональні можливості в одній на турецькому ринку. Новий автобус став дуже популярним серед туристів, шкіл та організацій. 8,5-метровий автобус Sultan Mega (відомий як Navigo T), вирізняється високим вмістом пасажирів та багажу, також став вибором номер один серед користувачів у туристичному секторів. Otokar завершила 2019 рік лідером ринку малих та середніх автобусів, на якому один із трьох автобусів, що продається в Туреччині, – марки Otokar. Крім того, у сфері перевезення туристів та персоналу, ми також зміцнили позиції, завдяки продажу інноваційних та екологічних транспортних засобів автобусним паркам муніципалітетів по всій Туреччині. Otokar збільшив свою частку на ринку 12-18м пасажирських автобусів на 9 пунктів.”

“НАШ АВТОБУСНИЙ ПАРК В ЄВРОПІ СТРІМКО ЗРОСТАЄ”
Basri Akgül відзначив, що успіх Otokar виходить за рамки внутрішнього ринку, тому що компанія збільшила об’єм експорту автобусів на 29 відсотків, а автобуси Otokar обслуговують мільйони пасажирів у 50 країнах, “У 2019 році, ми продовжили успішно представляти нашу компанію на міжнародних ринках. Автобусні парки Otokar продовжують розширюватися у багатьох країнах, особливо на Мальті, в Румунії, Італії, Сербії та Франції, серед інших наших цільових ринків в Європі. Загальний парк транспортних засобів лише у Франції на сьогодні перевищує 2 200 одиниць. Ми отримали четверте замовлення на Мальті, де автобуси Otokar широко використовуються, та в загальному нараховується більше 240. Ми також здійснили доставки на замовлення Муніципалітету Бухаресту минулого року.”

ВИТРАТИ НА ДОСЛІДЖЕННЯ І РОЗРОБКИ У 2019 РОЦІ ДОСЯГЛИ 136 МІЛЬЙОНІВ ЛІР
Akgül також розповів про новаторські роботи Otokar у проектуванні та розробці, та про важливі досягнення у сфері розробки автобусів, які працюють від альтернативного пального, “Враховуючи те, що ми реалізуємо нашу стратегію росту на світових ринках, ми також інтегруємо останні технології та обладнання у нашу продукцію. У 2019 році, наші витрати на дослідження та розробку склали 136 мільйонів лір. За останні 10 років, витрати Otokar на дослідження та розробку перевищили 1.1 мільярдів турецьких лір.”