Otokar завершила 2019 рік з рекордним ростом

Otokar – компанія Групи Koç, повідомила результати за 2019 рік. Serdar Görgüç – Генеральний директор Otokar, відзначив, що прибутки компанії за 2019 рік досягнули 2.4 мільярди турецьких лір з 45 % ростом, “Важкий рік залишився позаду, в якому і світова, і турецька економіка пережили багато проблем. Незважаючи на невизначеність у світі, ми намагаємося успішно представляти турецьку автомобільну та оборонну промисловість на міжнародній арені. Завдяки широкому асортименту продукції у сфері комерційних транспортних засобів, а також в оборонній сфері, завдяки технологіям, інженерно-технічним можливостям, ми зміцнили свою позицію серед світових брендів. У 2019 році наш експорт зріс на 78 відсотків за рік, і ми отримали 352 мільйони турецьких лір прибутку зі збільшенням на 114 відсотків”.

Otokar – провідна турецька компанія у сфері автомобільної та оборонної промисловості, оприлюднила свої фінансові результати за 2019 рік. Otokar, яка працює у більше ніж 60 країнах на п’яти континентах із продукцією, на яку вона володіє правами інтелектуальної власності, завершила 2019 рік із рекордним ростом на 45 відсотків. Генеральний директор Serdar Görgüç сказав, що Otokar продовжила свою діяльність, зосередившись на довгострокових цілях без впливу короткострокової нестабільності і, незважаючи на невизначеність у всьому світі та посилення напруги на внутрішньому ринку, “Ми визначили своєю стратегією – збільшення експорту та розширення у світовому масштабі. Ми продовжуємо робити сміливі кроки у напрямку свого стабільного розвитку. У 2019 році, наш експорт виріс на 78 відсотків, до $340 мільйонів, у той час як частка експорту у прибутку досягла 80 відсотків. З рекордним ростом, наш чистий прибуток збільшився на 114 відсотків за рік і досягнув 352 мільйони турецьких лір. А наші витрати на дослідження і розробку оцінювалися у 136 мільйонів турецьких лір в 2019 році.” Serdar Görgüç також відзначив, що Otokar зберігає рівновагу у продажах комерційних транспортних засобів та оборонної промисловості у 2019 році, додаючи однакові частки прибутку цих груп товарів.

“ПОПЕРЕДУ МІЖНАРОДНИХ КОНКУРЕНТІВ”
Görgüç зазначив, що найбільша мотивація для Otokar – орієнтація на досягнення успіху, “За нашу 57-річну історію, ми реалізували велику кількість успішних проектів з відповідальністю перед нашими клієнтами. Ми запустили незліченну кількість проектів у сфері вантажних автомобілів та автобусів і оборонній промисловості, за які ми дуже пишаємося. З розумінням та відповідальністю, ми прагнули успішно представляти турецьку автомобільну та оборонну промисловість на міжнародній арені. Наші зусилля досягли апогею у декількох сміливих проектах світового масштабу, випередивши наших конкурентів. І ми успішно виконали кожен довірений нам проект.”

Serdar Görgüç також надав інформацію про експорт в оборонній галузі та у сфері вантажних автомобілів та автобусів. Відзначаючи, що експорт турецьких наземних транспортних засобів виріс на 73 відсотки у 2019 році, він додав: “Ми продовжуємо експортувати броньовані транспортні засобі у 2019 році. Ми подвоїли наш експорт продукції оборонної галузі порівняно із минулим роком. Ми ретельно аналізуємо очікування та потреби користувачів для конструювання та виробництва продукції, що відповідає усім вимогам, внаслідок чого, наша компанія також продовжила розвиватися у сегменті комерційних транспортних засобів та виходити на нові ринки. Ми пережили напругу на внутрішньому ринку автобусів, який зменшився на 58 відсотків, завдяки експорту та розширенню парку транспортних засобів у декількох країнах, зокрема у Європі. На сьогодні, наші автобуси успішно обслуговують мільйони пасажирів у більше, ніж 50 країнах. Кількість пасажирських автобусів Otokar перевищила 2 200 лише у Франції. Ми маємо намір збільшити нашу частку на ринку автобусів, особливо у Європі, та швидко підняти нашу позицію у світі.”

“КІЛЬКІСТЬ ЗАКОРДОННИХ КОМПАНІЙ НА ПІДЙОМІ”
Görgüç зазначив, “Той факт, що компанія Otokar продовжує зміцнювати свою позицію в регіонах, заснувала філії та дочірні підприємства, також мало позитивний вплив на показники росту за минулий рік. Разом із нашою метою міжнародного розширення, завдяки новим досягненням, ми відкрили нашу четверту компанію у Казахстані. Завдяки цій компанії, ми маємо намір скористатися можливостями спільної розробки продукції та налагодити місцеве співробітництво, виробництво та обмін технологіями у Казахстані і Центральній Азії, де наша продукція оборонного призначення та комерційні транспортні засоби активно використовуються.”

“ОЧОЛЮЮЧИ ГАЛУЗЬ, ЗАВДЯКИ НОВАТОРСЬКИМ РОЗРОБКАМ”
Serdar Görgüç відзначив, що Otokar, маючи потужні можливості дослідження та розробки, продовжує підіймати свої позиції на світовому ринку, особливо за останні десять років, роблячи важливі кроки у розробці нових технологій та методів, “Наші інвестиції, наші технологічні та виробничі можливості, а також можливість підлаштовуватися до вимог користувача, зробили нас першопрохідником та лідером комерційних транспортних засобів та оборонної галузі в Туреччині. В 2019 році, наші витрати на дослідження та розробки склали 136 мільйонів турецьких лір. Після розробки першого електричного автобуса в Туреччині в 2010 році, ми продовжили працювати над транспортними засобами, що працюють від альтернативного палива у 2019 році. Ми додали новий 12-метровий електричний міський автобус до нашої лінійки автобусів. На даний момент ми рекламуємо цей автобус на ринку Європи. Ми також запустили перший в Туреччині електричний броньований транспортний засіб, Akrep IIe. Метою Otokar є здобуття більшого досвіду та знань в альтернативних силових агрегатах, таких як електричні, дизельні та гібридні для прискорення переходу до автономних транспортних засобів. Ми продовжимо працювати та інвестувати у компанію, щоб стати компанією майбутнього, яка визначає та лідирує в галузі.”