В Україні відбулась презентація автобуса Otokar Navigo T

Otokar понад 50 років є провідною компанією з виробництва та розробки транспортних засобів міського, міжміського та туристичного призначення.

Сьогодні ж в Україні компанія презентувала новий Otokar Navigo T — компактний, бюджетний та комфортний автобус для перевезення пасажирів. В статті пропонуємо детально розглянути особливості та переваги презентованої моделі автобуса.

Компактність. Navigo T компактний і маневрений, ідеально адаптований до будь-яких умов та доріг. При невеликих габаритах, він вміщує 35 пасажирів, а також місця для водія та гіда. Автобус дійсно компактний, адже його габарити: довжина — 8,4 м, ширина — 2,2 м, висота — 3.1 м.

Двигун. Переважна більшість виробників при створенні міжміських туристичних автобусів, розміщує двигун в передній або задній частині автобуса.  Компанія Otokar підійшла до цього питання дійсно практично, розмістивши двигун в центральній частині автобуса. Таке рішення дозволяє пасажирам зручно проходити через передні двері, а рівна підлога сприяє вільному пересуванню. Натомість в задній частині автобуса розташовано великий багажний відсік місткістю 4,4м³. Розташування двигуна в центральній частині автобуса зручне для його обслуговування.

Оснащення 4-циліндровим двигуном Cummins ISB 4.5, який відповідає стандарту Євро-6, в поєднанні з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач Allison або 6-ступінчастою механічною коробкою передач Eaton, Navigo T зводить до мінімуму викиди і експлуатаційні витрати. Витрата палива складають до 17 л дизельного палива.

Комфорт. Наявні на борту Navigo T функції, гарантують, що як середні, так і далекі поїздки будуть однаково приємними. Сидіння для пасажирів обладнані двохточковим індивідуальним ременем безпеки, сервісним столом, а в якості оббивки – використана зносостійка тканина. Приємною особливістю автобуса є наявність міні-кухні, яка обладнана холодильником ємністю 40 літрів, бойлером та окремою ємністю для наповнення бойлера водою. Модель комплектується кондиціонером, а також мультимедійною системою компанії Grundig.

За необхідності, комплектація може доповнюватися в залежності від запиту клієнта.

Зручність для водія. Робоче місце водія Navigo T одночасно ергономічне і функціональне, щоб водій відчував себе за кермом зручно. Комфорт водія – є пріоритетом.

Безпека. В автобусі встановлені системи безпеки останнього покоління: EBS, ESC, ASR, AEBS, LDWS (система екстренного гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху), а на замовлення автобус може бути укомплектований системами відеоспостереження, паркувальними датчиками та автоматичною системою пожежогасіння моторного відсіку.

Підсумовуючи бачимо, що новий Otokar Navigo T — ідеальний автобус для подорожей по Україні, зі спеціальним набором устаткування для подорожей, а компактність, безпека та зручність — є головними перевагами цього автобуса.